Pirmojo per penkerius metus vizito Ramaloje metu Jordanijos karalių ant raudono kilimo šalia jo sraigtasparnio pasitiko Palestinos lyderis ir buvo sugroti abiejų šalių nacionaliniai himnai.

Vizitas rengiamas sumažėjus įtampai dėl Izraelio veiksmų Jeruzalės Al Aksos mečetėje. Įtampa kilo Izraeliui prie Šventyklos kalno įrengus metalo detektorius. Tokio žingsnio Izraelis ėmėsi po liepos 14-osios išpuolio, kurio metu žuvo du Izraelio pareigūnai. Izraelis teigė, kad tokios saugumo priemonės buvo būtinos, nes ginklus, kuriais buvo nušauti policininkai, užpuolikai slapta įsinešė į šventosios vietos teritoriją. Palestiniečiai šias priemones suvokė kaip pastangas kontroliuoti tiek musulmonams, tiek žydams šventą vietą.

Šios šventvietės saugotoja Jordanija piktai sureagavo į naujas saugumo priemones, o palestiniečiai rengė protestus. Įtampa sumažėjo liepos 27 dieną, Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu nurodžius panaikinti metalo detektorius.

Jordanijos karalius su Palestinos prezidentu Izraelio okupuotame Vakarų krante aptars įtampą šventoje Jeruzalės vietoje ir platesnio masto politikos įvykius. Nors abu lyderiai gana dažnai susitinka Amane ir kitose regiono sostinėse, Abdula II Ramaloje nesilankė nuo 2012 metų gruodžio.