„Mūsų santykiai su Rusija yra visų laikų žemiausiame ir labai pavojingame lygyje“, – parašė jis tviteryje.

„Dėkokite Kongresui – tiems patiems žmonėms, kurie net nesugebėjo priimti mums „HCare!“ (įstatymo)“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje savo pralaimėjimą Senate, nepritarusiame D. Trumpo planuotai sveikatos apsaugos reformai.

Kiek anksčiau Baltieji rūmai pareiškė, kad Donaldas Trumpas naujų sankcijų Rusijai, Šiaurės Korėjai ir Iranui paketą pasirašė ne dėl išorinio spaudimo, o todėl, kad palaiko griežtų priemonių taikymą tų šalių atžvilgiu.

„Ne, jis pasirašė (sankcijų paketą), nes palaiko spaudimo idėją (toms trims šalims), palaiko pasiūlytus principus“, – atsakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders paklausta, ar prezidentas jautė kieno nors spaudimą.

S. Sanders pabrėžė, kad D. Trumpas nesutinka su kai kuriais techniniais to įstatymo punktais, bet palaiko bendrus jo principus.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę JAV Senatas priėmė įstatymą dėl naujų sankcijų Rusijai. Šiuo paketu, kuriame, be kita ko, suvaržomos D. Trumpo galimybės sankcijas atšaukti, siekiama nubausti Kremlių už kišimąsi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus ir Maskvos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją.

Šiomis sankcijomis įvestos ir ekonominės priemonės – apribotas maksimalus investicijų į naftos ir dujų vamzdynus dydis ir amerikiečių kompanijų dalyvavimas bendruose su Rusija energetikos projektuose.