„Kai prasidėjo sprogimai, trys moterys jodinėjo netoli šaudmenų sandėlio. Žuvo dvi moterys, kaip manoma, Sankt Peterburgo gyventojos, – ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Abchazijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas Mizanas Lomija. – Jų kūnus gelbėtojai rado ryte. Trečia moteris iš Podolsko rasta gyva, jai lūžusi ranka.“

„Privataus viešbučio, kuriame jos buvo apsistojusios, savininkai patvirtino, kad šios trys moterys vakar negrįžo į viešbutį“, – pridūrė jis.

Vėliau M. Lomija nurodė, kad žuvo Sankt Peterburge gyvenusi 1970-aisiais gimusi Jelena Panakova ir 1962-aisiais gimusi Jelena Timofejeva.

Abchazijos sveikatos apsaugos ministerija anksčiau paskelbė, kad per sprogimus Juodosios jūros pakrantėje esančiame Primorskojės miestelyje įsikūrusiame šaudmenų sandėlyje sužeisti apie 60 žmonių, tarp jų 35 turistai iš Rusijos. Po šio incidento 27 žmonės buvo hospitalizuoti.

Dauguma sužeistųjų buvo lengvai sužaloti skeveldrų. Keturių žmonių būklė sunki, du jų operuoti.

Tarp sužeistųjų yra du vaikai, nesunkiai nukentėję nuo skeveldrų ir patyrę nudegimų.

Maskvos remiama Abchazija ir Pietų Osetija su Tbilisio centrine vyriausybe konfliktavo nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio ir buvo faktiškai jai nepavaldžios. Daug metų didėjusi įtampa 2008-ųjų rugpjūtį prasiveržė trumpu, bet intensyviu Rusijos ir Gruzijos karu, po kurio Maskva pripažino abiejų separatistinių teritorijų nepriklausomybę.

Maskva abiejuose regionuose laiko tūkstančius karių ir finansiškai remia Cchinvalį bei Suchumį. Gruzija ir tarptautinė bendruomenė šias teritorijas laiko okupuotomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)