„Visų pirma, atėjo galas vilčiai, kad mūsų santykiai su nauja amerikiečių administracija pagerės. Visų antra, Rusijai paskelbtas prekybos karas“, - parašė jis savo feisbuke.

Jo teigimu, tokių priemonių pasirašymas rodo visišką JAV prezidento Donaldo Trumpo bejėgiškumą ir tai, kad jis buvo pažemintas Kongreso, informuoja BBC.

JAV priimtu įstatymu siekiama nubausti Rusiją už įtariamą kišimąsi į 2016 m. vykusius JAV prezidento rinkimus ir jos veiksmus Ukrainoje.

D. Trumpas pareiškė, kad Kongresas šiuo aktu peržengė ribas.

Trečiadienį pasirašydamas „Countering America‘s Adversaries Through Sanctions Act“ („Amerikos priešų atrėmimo per sankcijas aktą“) JAV prezidentas pridūrė, kad ši priemonė turi rimtų trūkumų.

Šiuo aktu taip pat įvedamos sankcijos Iranui ir Šiaurės Korėjai.
Iranas pareiškė, kad naujos sankcijos prieštarauja susitarimui dėl branduolinių ginklų, taigi į jas bus atitinkamai ir proporcingai reaguojama, pranešė naujienų agentūra „Isna“.

Šiaurės Korėja kol kas oficialiai nekomentavo šio JAV žingsnio. Trečiadienį D. Medvedevas parašė savo paskyroje socialiniame tinklalapyje „Facebook“, kad priimtos naujos sankcijos „padarė galą viltims pagerinti santykius su nauja JAV administracija. Sankcijų režimas buvo kodifikuotas, jis galios dešimtmečius, nebent įvyktų stebuklas“.

D. Medvedevas įspėjo, kad toliau bus siekiama nušalinti nuo valdžios JAV prezidentą D. Trumpą, kurį pavadino nesisteminiu žaidėjų.

Maskva (kuri neigia kišusis į JAV prezidento rinkimus), Kongresui pritarius įstatymui, praėjusią savaitę jau atsakė išsiųsdama 755 žmones iš JAV ambasados ir konsulatų Rusijoje ir nebeįleisdama diplomatų į užmiesčio namus ir parduotuvę Maskvoje.

Vokietija ir dar kelios Europos valstybės baiminasi padarinių ekonomikai, o Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris įspėjo dėl nenumatytų vienašalių padarinių Europos Sąjungos energijos saugumo interesams.