Du Baltųjų rūmų pareigūnai naujienų agentūrai „The Associated Press“ patvirtino, kad prezidentas šį įstatymą pasirašė trečiadienio rytą.

Šiuo parašu D. Trumpas taip pat įsipareigojo neatšaukti sankcijų be parlamentarų pritarimo.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę JAV Senatas priėmė įstatymą dėl naujų sankcijų Rusijai. Šiuo paketu, kuriame, be kita ko, suvaržomos D. Trumpo galimybės sankcijas atšaukti, siekiama nubausti Kremlių už kišimąsi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus ir Maskvos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją.

Šiomis sankcijomis įvestos ir ekonominės priemonės – apribotas maksimalus investicijų į naftos ir dujų vamzdynus dydis ir amerikiečių kompanijų dalyvavimas bendruose su Rusija energetikos projektuose.

Kelios Europos šalys, įskaitant Vokietiją, yra sunerimusios, nes naujasis įstatymas gali pakenkti Europos kompanijoms, prisidedančioms prie dujotiekio su Rusija projekto, pavyzdžiui – apribojus jų prieigą prie JAV bankų.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas į naujas sankcijas atsakė 775 žmonių, dirbančių Jungtinių Valstijų diplomatinėse atstovybėse Rusijoje, išvijimu iš darbo. Jis taip pat perspėjo, kad Maskvos ir Vašingtono ryšiai ilgam pablogės.