Šalies Aukščiausiasis Teismas praneša, kad Leopoldas Lopezas ir Antonio Ledezma iš savo namų išvežti ankstyvą antradienio rytą, kai „oficialūs žvalgybos šaltiniai“ nustatė, kad esama „pabėgimo plano“, siejamo su šiais abejais vyrais.

Teismas pridūrė, kad L.Lopezas negali įsitraukti į jokį politinę veiklą, o buvusiam Karakaso merui A.Ledezmai draudžiama kalbėtis su žiniasklaida.

L.Lopezas suimtas prieš trejus metus po protestų prieš N.Maduros vyriausybę ir nuteistas daugiau nei dešimčiai metų kalėjimo. Jis paleistas praėjusį mėnesį likusios bausmės atlikti namų arešto sąlygomis.

Opozicijos Venesuelos prezidentui dominuojami įstatymų leidėjai sako, kad kaltinimai yra „absurdiški“ ir įkalinimai „visiškai savavališki“.

Europos Sąjunga antradienį sukritikavo dviejų Venesuelos opozicijos lyderių areštą po prieštaringai vertinamų naujos asamblėjos rinkimų, ir sakė, kad žengtas „žingsnis neteisinga kryptimi“.

„Girdėjome šiandienos naujienas ir manome, kad žengtas žingsnis aiškiai neteisinga kryptimi“, – pareiškė ES diplomatijos vadovės Federicos Mogherini atstovė Catherine Ray per įprastą spaudos konferenciją Briuselyje.