Kaip skelbia naujienų agentūra AFP, tokį teiginį Xi Jinpingas išsakė valdančiajai Komunistų partijai susiduriant su politiniu pasipriešinimu pusiau autonominiame Honkonge ir Taivane. Honkonge didžioji dalis vietinių baiminasi, kad Pekinas sugriežtins kontrolę. Tuo tarpu Kinija laiko Taivaną atskilusia sukilėlių provincija, kuri, jos manymu, galiausiai vėl prisijungs prie Kinijos.

Azijos gigantė Kinija taip pat yra įsitraukusi į kelis ginčus dėl sienos su savo kaimynėmis. Pavyzdžiui, Kinija atsidūrė aklavietėje su Indija dėl teritorijos Kinijos pasienyje su Butanu.

„Niekada neleisime bet kokiems žmonėms, organizacijai ar politinei partijai bet kuriuo metu ir bet kokia forma atskirti nuo Kinijos teritorijos bet kurią dalį. Niekas neturėtų tikėtis, kad nurysime karčius vaisius, kenksmingus mūsų suverenumui, saugumui ir vystymosi interesams“, - Komunistų partijos ir armijos pareigūnams sakė Kinijos lyderis.

2012 į valdžią atėjęs Xi Jinpingas centralizavo valdžią, prieš valdančiosios partijos kritikus ėmėsi griežtų priemonių, o teritoriniuose ginčuose užėmė griežtą poziciją. Šalis anksčiau vadovavosi strategija „slėpk savo galią“, bet prezidentaujant X. Jinpingui, Kinija vis dažniau demonstruoja savo galią.