Paaiškėjus, kad per lemtingą 2016 metų birželį vykusį susitikimą D. Trumpas jaunesnysis, JAV prezidento žentas Jaredas Kushneris ir rinkimų kampanijos vadybininkas Paulas Manafortas susitiko su ryšių su Rusijos vyriausybe turinčia advokate, D. Trumpo Jaunesniojo paskelbtame pranešime buvo teigiama, kad su advokate jie kalbėjosi apie ruso vaiko įvaikinimą.

Vėliau vyriausiasis JAV lyderio sūnus pareiškė sutikęs susitikti su advokate, kai sužinojo, kad gaus tėvo varžovei Hillary Clinton nepalankios informacijos.

Anot „The Washington Post“, D. Trumpas pranešimą sūnui diktavo skrisdamas iš G20 viršūnių susitikimo Vokietijoje. Iš pradžių ketinta paskelbti tiesą apie susitikimą, bet sprendimas pakeistas D. Trumpo skrydžio metu.

D. Trumpo Jaunesniojo ir dviejų būsimojo prezidento aplinkos žmonių susitikimas su advokate Natalija Veselnickaja įvyko 2016 metų birželio 9 dieną D. Trumpo dangoraižyje „Trump Tower“, praėjus vos dviem savaitėms po to, kai nekilnojamojo turto magnatas užsitikrino Respublikonų partijos nominaciją dalyvauti prezidento rinkimuose.

Manoma, kad tai - pirmasis patvirtintas privatus Rusijos piliečio ar pilietės ir artimos JAV prezidento D. Trumpo aplinkos žmogaus susitikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)