„WikiLeaks“ pažymėjo sudariusi sąlygas vykdyti internetinę paiešką šioje duomenų bazėje.

Šie elektroniniai laiškai sukėlė nemenką sąmyšį, kai jie pirmąkart buvo paviešinti likus tik dviem dienoms iki gegužės 7-ąją vykusio Prancūzijos prezidento rinkimų antrojo rato. Tąsyk E. Macronas susigrūmė su ultradešiniųjų kandidate Marine Le Pen.

Kitaip negu nutekinti elektroniniai laiškai, supurtė 2016 metų JAV prezidento rinkimus, Prancūzijoje paviešinta politinė medžiaga nepadarė beveik jokio poveikio, o E. Macronas tvirtai įveikė M. Le Pen. Vėliau tuos laiškus nagrinėjo prancūzų žiniasklaida, bet „WikiLeaks“ sprendimas paskelbti šį susirašinėjimą savo tinklalapyje iš naujos atkreipė dėmesį.

Prancūzijos kibernetinio saugumo agentūros ANSSI vadovas birželį sakė, kad nėra jokių įrodymų, siejančių E. Macrono kampanijos elektroninių laiškų nutekinimą su kokiais nors konkrečiais veikėjais. Pareigūnas teigė, kad tai galėjo padaryti „bet kas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)