„Visa jėga tęsime savo raketų programą“, – valstybiniam transliuotojui IRIB sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi.

„JAV veiksmus laikome priešiškais, smerktinais ir nepriimtinais, ir galiausiai tai yra pastanga susilpninti susitarimą dėl branduolinės (programos)“, – pridūrė B. Ghasemi, paminėdamas 2015 metų susitarimą su JAV ir kitomis pasaulio galiomis, kuriuo buvo panaikintos kai kurios sankcijos Teheranui.

„Karinė ir raketų sritys ... yra mūsų vidaus politika ir kiti neturi teisės kištis ar jų komentuoti. Pasiliekame teisę atsakyti ir imtis adekvataus atsako į JAV veiksmus“, – sakė B. Ghasemi.

Įstatymo projektą dėl sankcijų Iranui, Rusijai ir Šiaurės Korėjai JAV Senatas priėmė ketvirtadienį, dvi dienos po patvirtinimo Atstovų Rūmuose.

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Huckabee Sanders penktadienį sakė, kad prezidentas D.Trumpas pasirašys šį įstatymo projektą,

Penktadienį – kitą dieną po to, kai Teheranas išbandė palydovo iškėlimo raketą, – Vašingtonas atskirai įvedė naujas sankcijas, nukreiptas prieš Irano raketų programą.

JAV finansų ministerija įšaldė šešių kompanijų, kurios priklauso ar yra pavaldžios už Irano balistinių raketų programą atsakingai „Shahid Hemmat Industrial Group“, turtą JAV ir uždraudė JAV piliečiams turėti su jomis reikalų.