Šia liga sergantiems žmonės, įprastai pasireiškia tokie simptomai, kaip galūnių nutirpimas arba visiškas lytėjimo suvokimo išnykimas. Ligoniams labai sunku gyventi normalų gyvenimą be vaistų, kurie padėtų sumažinti simptomus.

Anot ligonius prižiūrinčios asociacijos, vienintelis vaistas, kuris būtų tikrai efektyvus ir padėtų ne vienam pacientui visoje Jungtinėje Karalystėje (JK), tai narkotiko, vadinamosios ,,žolės“ pagrindu pagaminti medikamentai, kurie atpalaiduoja raumenis ir vėl leidžia gyventi kokybišką gyvenimą.

Šiuo metu yra net kelios vaistų rūšys pagamintos iš ,,žolės“, kurios yra labai efektyvios pacientams, tačiau nelegalios JK.

Medikai, ne vieną dešimtį metų dirbantys su šia liga užklupusiais pacientais, prašo valdžios suprasti, kad JK galiojanti teisinė sistema, priverčia paprastus žmones daryti nusikaltimą, vartojant šalyje nelegalius vaistus vien tam, kad šie galėtų gyventi be skausmo.

Jeigu žmogus turi rinktis ar kęsti skausmą, ar nelegaliai vartoti uždraustą vaistą, jis rinksis daryti nusikaltimą, ir tai yra žmogiška, - ,,The Guardian“ sako, išsėtinės sklerozės asociacijos atstovas.

Kita vertus, yra medikų, kurie skeptiškai vertina tokį siūlymą legalizuoti medicininę ,,žolę“, mat tai vis tiek yra narkotikas, kuris sukelia priklausomybę, pažeidžia žmogaus psichiką ir sukelia įvairius šalutinius poveikius.

Nors medicininės ,,žolės“ legalizavimo klausimas keliamas dar tik savivaldybių lygmenyje, kad valdžia galėtų ir norėtų legalizuoti narkotiką JK, šansų mažai.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.