Ant prezidentūros Paryžiuje laiptų Rihanną pasitiko Brigitte Macron. Vėliau popmuzikos žvaigždė viduje ilgiau kaip valandą kalbėjosi su dabar ten gyvenančia pirmąja Prancūzijos pora.

„Ką tik įvyko neįtikėtiniausias mano susitikimas su prezidentu ir pirmąja ponia, – Eliziejaus rūmų kieme žurnalistams sakė Rihanna. – Jie mums buvo neįtikimai malonūs.“

Populiari dainininkė, kurią Harvardo universitetas paskelbė 2017 metų filantrope, sakė, kad per susitikimą „daugiausiai dėmesio teko švietimo klausimui pasauliniu aspektu“. Ji neatskleidė, ar E. Macronas ką nors pažadėjo jos fondui, bet sakė, kad jo lyderystė ją „labai įkvėpė“ ir padarė jai „didelį įspūdį“.

Macronai su Barbadose gimusia Rihanna susitiko kaip su labdaros fondo „Clara Lionel“ steigėja ir vadove. Ši ne pelno organizacija finansuoja švietimo ir sveikatos apsaugos programas neturtingoms bendruomenėms visame pasaulyje.

29 metų dainininkė taip pat yra humanitarinių fondų „Global Partnership for Education“ ir „Global Citizen“, kartu su jos fondu vykdančių ilgalaikę švietimo rėmimo iniciatyvą, visų pirma konfliktų ir krizių zonose, ambasadorė.

„Ateinantį rugsėjį padarysime labai didelį pranešimą ... Šį spalį Afrikoje dirbsime dar daugiau“, – tepasakė Rihanna.

E. Macronas neprisidėjo prie žmonos, jai su Rihanna pozuojant fotografams. Nei prezidentas, nei prezidentūra susitikimo nekomentavo.

Praėjusį mėnesį Rihanna, kuri tviteryje turi daugiau kaip 75 mln. sekėjų, šiame socialiniame tinkle apie naująjį Prancūzijos prezidentą parašė: „bonjour @EmmanuelMacron, ar Prancūzija įsipareigos #FundEducation?“

Anksčiau šią savaitę E. Macronas Eliziejaus rūmuose priėmė Airijos roko grupės U2 lyderį ir filantropą Bono, su kuriuo kalbėjosi apie skurdą ir mergaičių bei moterų švietimą Afrikoje.