Praeitą savaitę vaistinės „Summit Medical Marijuana“ savininkas Dennisas Meehanas paskelbė, jog visiems norintiems duos du maišus šiukšlėms, o tiems, kurie juos grąžins pilnus, dienos pabaigoje padovanos gramą marihuanos.

Pirmoji tokia akcija vyko šeštadienį. Joje dalyvavo kelios dešimtys žmonių, pririnkę daugiau nei 100 pilnų maišų šiukšlių, skelbia „Central Maine“.

D. Meehanas, kurį įkvėpė panaši akcija, surengta Kolorade, teigia, kad žmones pirmiausia motyvuoja geranoriškumas ir noras prisidėti prie aplinkos švarinimo, o ne žolė.

„Svarbu tai, kad žmonės renkasi dėl kilnaus tikslo. Smagu stebėti, kad jie skiria savo brangaus laiko gražiai iniciatyvai. Gramas marihuanos yra visai nedaug. Žmonės švarinasi, nes jiems rūpi mūsų aplinka“, – sako D. Meehanas. Atsirado ir tokių, kurie tvarkė aplinką, tačiau atlygio marihuana atsisakė.

Marihuanos naudojimas pramoginiais tikslais Meine įstatymais leidžiamas nuo sausio. Nepaisant to, parduotuvių, prekiaujančių marihuana, dėl teisinių ypatumų vis dar nėra – jos galima įsigyti tik vaistinėse.

D. Meehanas teigia besinaudojantis įstatymo spraga – jis nedraudžia asmenims, vyresniems nei 21 metai, marihuanos dovanoti.

Tiesą sakant, dieną prieš renginį jis kalbėjęsis su policijos vadovu Jamesu Tomanu ir įsitikinęs, kad tai, ką jis daro, nepažeidžia įstatymų.

J. Tomanas pataręs jam perspėti žmonės būti atsargiems prie vairo, tačiau turėjo pripažinti, kad įstatymų jis nepažeidžia.

D. Meehanas medicininės marihuanos platinimu užsiėmė po to, kai pamatė, kaip ji padėjo kasos vėžiu ir širdies ligomis sergantiems jo seneliams.