Kai kurie moksleiviai dar ėjo į mokyklas Melabohe trečiadienį, užsidėję apsaugines kaukes, tačiau keletas mokyklų atšaukė pamokas, kad mokiniai galėtų likti namie.

Per praėjusią savaitę, maždaug 35 vietose, kur gaisrai buvo intensyviausi, sunaikinta 70 hektarų miškų ir kitokios paskirties žemės Ačehe, praneša nacionalinė stichinių nelaimių valdymo agentūra.

"Gaisrus sukėlė žmonės, žemės sklypus valantys tradiciniu "kirtimo ir deginimo" metodu, todėl ugnis plinta.", - sakė šios agentūros atstovas Sutopo Purno Nugroho.

Gyventojai skatinami prižiūrėti savo žemės sklypą ir nenaudoti "kirtimo ir deginimo" metodo, ypač sausuoju sezonu, kai gaisrai lengvai plinta, pridūrė S. Nugroho.

Tarnybos mėgina gesinti gaisrus ir įspėja dėl kylančio miško gaisrų pavojaus, kai tikimasi, kad sausasis sezonas tęsis dar kelis mėnesius.

Indonezijoje smogas yra kasmetinė problema, kylanti dėl miškų ir durpynų deginimo valant žemės sklypus ir ruošiant juos plantacijoms palmių aliejaus ir plaušienos gamybai.

Gaisrai dažniausiai kyla Indonezijos Sumatros saloje ir Indonezijai priklausiančioje Kalimantano dalyje, musono vėjams dažnai dūmus nupučiant į kaimyninius Singapūrą ir Malaiziją.

Šiuo metu Indonezijoje yra apie 180 intensyviai degančių gaisrų šešiose provincijose, tačiau šis skaičius žymiai mažesnis nei 2015 metais, kai didelius regiono plotus apgaubus tirštam smogui apsirgo daugybė žmonių ir kilo diplomatinė įtampa.

Pernai Harvardo ir Kolumbijos universitetų JAV mokslininkai spėjo, kad 2015 metais smogas galėjo sukelti apie 100 000 ankstyvų mirčių.