Teisingumo Teismas panaikino Bendrojo teismo sprendimą, kuriame teigiama, neva nepakanka įrodymų, kad grupuotei „Hamas“ ir toliau būtų taikomi draudimai keliauti ir taikomas turto įšaldymas. Žemesnės instancijos teismas 2014 metais teigė, kad bloko juodasis teroristų sąrašas paremtas žiniasklaidos pranešimais, o ne kompetentingų institucijų sprendimais. Teisingumo Teismas savo ruožtu teigė, kad tokie sprendimai nėra būtini išlaikyti grupuotėms sąraše.

Trečiadienį pateiktame sprendime Liuksemburge įsikūręs Teisingumo Teismas pareiškė, kad kompetentingų institucijų sprendimai buvo būtini tik sudarant pirminius grupuočių ar asmenų sąrašus. Teisingumo Teismo teigimu, ES „gali palikti asmenį ar grupuotę sąraše, jei yra padaroma išvada, jog esama rizikos, kad tas asmuo ar grupuotė yra susijusi su teroristine veikla“.

ES juodasis teroristų sąrašas atnaujintas sausį, jame šiuo metu įrašyti 13 asmenų ir 22 grupuotės. „Hamas“ nuolat tvirtino esanti pasipriešinimo judėjimas, o ne teroristinė grupuotė, nors pagal grupuotės įstatus, ji yra įsipareigojusi sunaikinti Izraelį. ES, JAV, Kanada ir Japonija laiko „Hamas“ teroristine grupuote.