Kaip rašo news.com.au, prieš savaitę jis pareiškė, kad įtariamus narkotikų prekiautojus reikia nušauti.

Filipinų prezidentas Rodrigas Duterte‘as dėl žiauraus požiūrio į kovą su narkotikais pramintas Baudėju. Filipinuose neteisėtais būdais jau nužudyta 7 000 žmonių. Pernai birželį atėjęs į valdžią R. Duterte‘as pažadėjo per metus nužudyti 100 000 nusikaltėlių.

T. Karnavianas sakė, kad R. Duterte‘o požiūris jį įkvėpė. Indonezijos policijos viršininkas pareiškė manantis, kad mirties bausmė – veiksmingas būdas išspręsti narkotikų problemą šalyje, rašė leidinys „Jakarta Post“.

„Iš patirties šioje srityje matome, kad nušovus narkotikų prekiautojus jų nelieka“, – pareiškė jis.

T. Karnavianas priminė neseniai buvus atvejį, kai policija sulaikė keturis Taivano piliečius, bandžiusius įvežti į Džakartą toną kristalinio metamfetamino. Policijos viršininkas sakė pavaldiems policininkams „nedvejojant šauti į narkotikų prekiautojus, jei jie priešinasi sulaikomi“.

Pernai Indonezijos nacionalinės kovos su narkotikais agentūros vadovas Budis Wasesas paragino policija imti pavyzdį iš to, kaip Filipinai kovoja su narkotikais.

Neseniai Indonezijos prezidentas Jokas Widodas nurodė policijai šaudyti į prekiautojus narkotikais, siekiant spręsti gilią narkotikų problemą šalyje, pranešė „Reuters“.

„Būkite griežti, ypač užsienio prekiautojams narkotikais, kurie atvyksta į šalį ir priešinasi sulaikomi, – sakė jis. – Šaukite į juos, nes šiuo metų mūsų padėtis dėl narkotikų (prekybos) iš tiesų yra kritinė.“