Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Sergejaus Riabkovo teigimu, šios priemonės reikštų, kad po JAV ir Rusijos santykių pagrindu yra padedama pavojinga mina.

Vėliau antradienį JAV Atstovų rūmai balsuos dėl sankcijų Rusijai, skirtų nubausti Rusiją už tariamą kišimąsi į pernai metais vykusius JAV prezidento rinkimus. Tikimasi, kad Atstovų rūmai neabejotinai parems įstatymą, kuris leistų įvesti naujas sankcijas Rusijai, taip pat Šiaurės Korėjai ir Iranui.

Sankcijos taip pat buvo parengtos siekiant ir toliau bausti Rusiją už 2014 metais įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją. Jomis būtų įvedami nauji apribojimai naftos ir dujų projektams.

Įstatymui dar turės pritarti ir JAV Senatas. Šeštadienį abiejų JAV Kongreso partijų lyderiai susitarė dėl įstatymo, kuris leistų įvesti naujas sankcijas Rusijai. Jei įstatymui pritars tiek Atstovų rūmai, tiek Senatas, Rusijos atžvilgiu gan palankiai nusiteikęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pateks į nepatogią padėtį.

Nors JAV vadovas nuo pat pradžių priešinosi įstatymui, regis, vykdant tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus, D. Trumpas neturi kito pasirinkimo, kaip tik pasirašyti įstatymą.