Įsteigtas pirmas LGBT būrys, kuris kovos prieš IS. Būrys pavadintas „The Queer Insurrection and Liberation Army“ (liet. – Homoseksualų sukilimo ir išsivadavimo kariuomenė), sutrumpintai – TQILA. Apie šio būrio įkūrimą pirmadienį paskelbė anarchistų judėjimas „International Revolutionary People's Guerrilla Forces“ (IRPGF).

IRPGF priklauso „International Freedom Battalion“ (Tarptautinės laisvės batalionui), kurio nariai – užsienio kovotojai atvyko į Šiaurės Siriją kartu su kurdų „People’s Protection Units“ (Žmonių apsaugos būriai) būriais kovoti prieš IS.

Grupės pranešime tviteryje rašoma, kad nariai kovoja už moterų išsilaisvinimą, siekia lyčių ir seksualinės revoliucijos.

Nežinoma, kiek žmonių bus būryje ir kiek iš jų bus LGBT bendruomenės narių. TQILA atstovas spaudai Hevalas Rojhilatas interviu „Newsweek“ neatskleidė skaičių saugumo sumetimais. „Daug bendražygių yra iš LGBT ir TQILA bendruomenės. Mes jau kovojame Rakoje“, – sakė jis.

Grupė buvo suformuota po to, kai jos nariams teko pamatyti, „kaip fašistų ir ekstremistų pajėgos visame pasaulyje puolė Homoseksualų (angl. Queer“) bendruomenę, kaip nužudė daugybę mūsų bendruomenės narių, pavadinę juos nesveikais, ligoniais, nenormaliais“. Pranešime taip pat rašoma, kad bendruomenės nariai negalėjo ramiai žiūrėti į nuotraukas, kaip homoseksualūs vyrai užmėtomi akmenimis ar numetami nuo stogų. Pranešimas baigiasi šūkiu: „Smok atgal! Šitie p.....i žudo fašistus!“ Grupės logotipe pavaizduotas juodas „AK-47“ šautuvas rožiniame fone.

IS šariato teismai paskelbė, kad už homoseksualumą bus baudžiama mirties bausme.