Laidotuvės įvyko šeštadienį, Savjezo miestelio bažnyčioje, praneša šveicarų transliuotojas SRF.

Pora buvo 40 ir 37 metų amžiaus, kai dingo 1942-ųjų rugpjūčio 15 dieną. Jų dukra Marceline Udry-Dumoulin, kuriai šiuo metu 79-eri, pasakoja, jog tėvai išėjo šerti gyvūnų ir niekada negrįžo.

M. Udry-Dumoulin sakė, kad ji ir jos broliai praleido visą gyvenimą nesustodami jų ieškoti: „Mes tikėjome, kad vieną dieną galėsime juos palaidoti taip, kaip jie nusipelnė“.

„Tai buvo pirmas kartas, kai jie išsiruošė į tokią ekskursiją. Ji visuomet būdavo nėščia, todėl negalėdavo kopti sudėtingomis ledyno sąlygomis“, – praėjusią savaitę pasakojo dukra. Ji pridėjo, kad laidotuvėse nevilkės juodų rūbų: „Manau, kad balta daug tinkamesnė. Tai simbolizuoja viltį, kurios niekada nepraradau.“

Laidotuvėse dalyvavo dvi dukterys. Kiti penki vaikai jau mirę.

Kūnai rasti Tsanfleurono ledyne, 2615 metrų virš jūros lygio. Regiono policija vietinei žiniasklaidai teigė, kad jie rasti netoli keltuvo. Juos aptiko nuotykių kurorto kompanijos darbuotojas.

„Kūnai gulėjo šalia vienas kito. Tai buvo vyras ir moteris, vilkintys rūbus iš Antrojo pasaulinio karo laikotarpio“, – pasak Reuters, vietinei žiniasklaidai pasakojo „Glacier 3000“ kurorto direktorius Bernhardas Tschannenas. „Jie buvo puikiai išsilaikę ledyne, jų daiktai išliko nepažeisti“.

B. Tschannenas sakė, kad jo personalas mano, jog greičiausiai pora įkrito į įskilimą, „kur jų kūnai laikėsi dešimtmečius. Atsitraukdamas ledas atidavė jų kūnus“.