Be minėtų negyvėlių ten buvo 28 sužeisti asmenys, iš jų 20 – sunkiai; jiems teikiama medikų pagalba septyniose vietos ligoninėse, sakė žurnalistams San Antonijaus policijos viršininkas Williamas McManusas ir ugniagesių vadovas Charles Hoodas.

Pasak policijos viršininko, ten buvo ir vaikų, ir suaugusiųjų; sunkvežimio vairuotojas areštuotas.

„Gavome skambutį iš vieno „Walmart“ darbuotojo apie įtartiną vilkiko priekabą, pastatytą aikštelėje“, – sakė W. McManusas.

„Kažkas iš to sunkvežimio paprašė jo vandens; sugrįžęs ir davęs vandens, jis paskambino policijai, tada mes atvykome ir radome sunkvežimio gale aštuonis negyvus žmones; tai siaubinga tragedija“, – tęsė jis.

Pasak jo, vaizdo kameros įraše matyti, kad buvo atvažiavę keli automobiliai ir paėmė iš sunkvežimio išlipusius gyvus kelis keliautojus.

„Aiškinamės šį vakarą, ar tai nebuvo žmonių gabenimas kontrabanda“, – pridūrė W. McManusas. Kol kas nežinoma, kiek žmonių anksčiau išlipo. Spėjama, kad kai kurie pabėgo į mišką.

Ch. Hoodas sakė, kad toje priekaboje neveikė oro kondicionierius.

„Ėmėme traukti pacientus iš priekabos užpakalinės dalies ... dar 20 pacientų būklė itin kritiška arba labai rimta; juos nuvežėme į kelias ligonines“, – pažymėjo jis.

San Antonijus yra kelios valandos kelio nuo Meksikos sienos. Orai buvo karšti, sausi.