Tai retas, precedento neturintis įvykis saugiausiame Meksikos mieste. Reidas buvo vykdomas šio 21 mln. gyventojų turinčio didmiesčio rytiniame Tlahuako rajone.

Tarp karių nukautų įtariamųjų yra numanomas narkotikų gaujos vadas. „Felipe de Jesusas „N“ vadovavo itin smurtingai nusikalstamai organizacijai“, kuri veikė Meksiko rytuose, sakoma karinio jūrų laivyno pareiškime. Šis įtariamas narkotikų prekeivis dar buvo žinomas pravarde „El Ojos“ („El Ochos“, „Akys“).

Kilus susišaudymui į Tlahuaką mikroautobusais ir šarvuotomis mašinomis nuskubėjo šimtai policininkų ir karių. Virš rajono skraidė karinis sraigtasparnis, iš viršaus stebėjęs padėtį.

Tačiau aplinkinėse gatvėse dideliu greičiu važinėjo ir sumaištį kėlė daugybė neidentifikuotų motociklininkų ir žmonių su taksi motociklais.

Vietos televizija parodė reportažą, kuriame matyti, kaip aštuoni motociklininkai užspeičia autobusiuką ir priverčia išlipti vairuotoją ir keleivius. Tada užpuolikai autobusiuką padegė.

Atskirai grupė taksi motociklų, pasak liudininkų, vairuojamų nusikaltėlių talkininkų, blokavo gatves ir susirėmė su policija. Neramumai užtruko iki vėlumos.

Saugumo pajėgų ir nusikaltėlių susišaudymai yra įprasti tokiose šalies vietose kaip vakarinė Sinaloa valstija ar šiaurinės Tamaulipaso bei Čihuahua valstijos, kur veikia narkotikų karteliai, bet sostinėje Meksike tokių neramumų dar nebuvo.