Iš pradžių moteris nelabai suprato, kas vyksta – naktį ji prabudo dėl to, kad pradėjo judėti jos lova.

„Keistas jausmas, pabudau ir matau, kad viskas juda aplink, nėra stabilumo. Užsidegiau šviesą kambaryje, nes pagalvojau, kad sapnuoju. O tada buvo stipresnis smūgis, kai visas namas pradėjo siūbuoti. Tiesiogine prasme – visas namas. Krito daiktai, automatiškai kažko bandai griebtis ieškodamas stabilumo“, - savo patirtį pasakoja lietuvė.

„Pirmą kartą gyvenime šitaip išsigandau. Viskas aplink krito, tikrai pasijunti bejėgis prieš gamtą. Pas mus (Rodo saloje - red.) buvo vienas gana stiprus smūgis, vėliau buvo mažesni. Didžiausi smūgiai teko Kosui ir Turkijai“, - sakė Giedrė.

Ji iškart pradėjo tikrinti interneto svetainę, kurioje rašoma apie prognozuojamus žemės drebėjimus, ir joje nebuvo jokios informacijos apie šį žemės drebėjimą.

„Kurį laiką buvo tikrai nejauku, nes nežinojau, ko tikėtis. Ar čia jau buvo stipriausias smūgis, ar bus dar stipresnis. Tik ryte atsikėlusi pamačiau informaciją, kad stipriausias smūgis buvo Marmaryje, Kose, Bodrume. Gi čia viskas 100 km ar kiek daugiau atstumu“, - pasakojo Giedrė.

Anot jos, ji dar niekada gyvenime nėra patyrusi tokio bejėgiškumo jausmo, nes suvokė, kad prieš gamtą žmogus yra bejėgis.

Drebėjimo epicentras buvo maždaug už 10,3 km į pietus nuo didelio Turkijos kurorto Bodrumo, vasarą pritraukiančio daug turistų, taip pat už 16,2 km į rytus nuo Koso salos Graikijoje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Požeminių smūgių židinys buvo 10 km gylyje, sakoma tarnybos pranešime.

Kose įgriuvus pastato luboms žuvo du žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė vienas salos ligoninės pareigūnas.