Ataskaitoje, kurią parengė Seule veikianti nevyriausybinė organizacija, teigiama, kad priimant dažnai neteisminius sprendimus įvykdyti viešas egzekucijas įtakos gali turėti „bloga“ kaltinamojo šeimos istorija ar valdžios vykdomos kampanijos, kuriomis siekiama atgrasyti žmones nuo tam tikro elgesio.

Pereinamojo laikotarpio teisingumo darbo grupė (The Transitional Justice Working Group, TJWG) informuoja ataskaitą parengusi remdamasi per dvejus metus vykusiais 375 interviu su iš Šiaurės Korėjos pabėgusiais asmenimis.

Naujienų agentūra „Reuters“ neturėjo galimybės savarankiškai patvirtinti ataskaitoje minimų asmenų liudijimų. TJWG komandą sudaro žmogaus teisių aktyvistai ir tyrėjai, o jai vadovauja Lee Younghwan - žmogaus teisių Šiaurės Korėjoje gynėjas.

TJWG paskelbtosios ataskaitos siekis - dokumentuoti viešų žudynių ir masinių kapaviečių vietas. Organizacijos teigimu, iki šiol to padaryta nebuvo, o tai svarbu norint paremti tarptautinės bendruomenės pastangas priversti už savo veiksmus atsakyti tuos, kurie, pasak aktyvistų, vykdo nusikaltimus žmogiškumui.

Šiaurės Korėja savo ruožtu kaltinimus dėl žmogaus teisių pažeidimų neigia ir tvirtina, kad jos piliečius saugo šalies konstitucija. Tuo tarpu didžiausiomis žmogaus teisių pažeidėjomis pasaulyje ji vadina Jungtines Amerikos Valstijas.