Tarp 14 įtariamųjų, kuriems gresia ilgos įkalinimo bausmės, yra opozicinio Demokratinio fronto lyderiai Andrija Mandičius ir Milanas Kneževičius, taip pat du Rusijos piliečiai, teisiami jiems nedalyvaujant.

„Prokuroras darė spaudimą atsakovams ir jų advokatams. Kalbame apie absoliutų šališkumą“, – teismui sakė Milanas Petrovičius, vienas iš gynybos teisininkų.

Prokuroras Milivojė Katničius taip pat paviešino pokalbio tarp vieno kaltinamojo ir jį turėjusio ginti vieno iškilaus teisininko pokalbio tekstą.

„Esame sukrėsti tokio elgesio“, – skundėsi M. Petrovičius.

Tikimasi, kad sprendimas dėl prokuroro nušalinimo bus priimtas iki ketvirtadienio.

Juodkalnijos policija spalį vykusių parlamento rinkimų išvakarėse areštavo grupę serbų ir apkaltino juos planavus šturmuoti parlamentą bei užpulti provakarietiškų pažiūrų tuometį premjerą Milo Džiukanovičių.

Pareigūnai teigia, kad su šiuo sąmokslu susiję „Rusijos valstybės subjektai“, siekę, kad Juodkalnija netaptų NATO nare.

Ši byla atsidūrė visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio centre.

Trečiadienį teismo salė buvo sausakimša, o kelios dešimtys Demokratinio fronto šalininkų laukė prie teismo rūmų su plakatais, skelbiančiais „Laisvę Andrijai ir Milanui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)