I. Kaveladzės „LinkedIn“ paskyra atskleidžia, kad jis yra nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Crocus Group“, kuriai vadovauja rusų oligarchas su azerbaidžanietiškomis šaknimis Arasas Agalarovas, vyresnysis viceprezidentas. Jo asmeninėje paskyroje teigiama, kad jis „yra atsakingas už įvairias sritis bendrovės plėtros projekte Rusijoje“.

Jis studijavo Maskvos finansų akademijoje, taip pat Niu Heiveno universitete Konektikute. A. Aglarovo bendrovėje I. Kaveladzė dirba nuo 2004 m., o tai reiškia, kad jis jau joje dirbo, kai ji ėmė bendradarbiauti su D. Trumpo organizacija, rengiant 2013-ųjų „Miss Universe“ konkursą Maskvoje.

S. Balberis pareiškė, kad I. Kaveladzė jau seniai yra JAV pilietis, kuris laisvai kalba rusiškai ir „niekada neturėjo jokių įsipareigojimų Rusijos valdžiai“.

Tyrėjai iš Specialiojo prokuroro biuro reikalauja informacijos iš savo kliento, pareiškė S. Balberis. „Aštuntąjį asmenį nustatė kaltintojai, ir mes su jais bendradarbiaujame tyrimo klausimais.“

S. Balberio komentarai praskleidė Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovo Roberto Muellerio vykdomo tyrimo dėl D. Trumpo kampanijos sąsajų su Rusija šydą. Pasak S. Balberio, jo klientas dar nebuvo apklaustas, taip pat tyrėjai kol kas su juo nesusisiekė dėl Emino ir Araso Agalarovų, kuriems jis taip pat atstovauja.

S. Balberis pasakė Erin Burnett iš CNN, kad tarp „Aglarovo ir Rusijos prokurorų ar Rusijos vadovybės nebuvo jokių pokalbių apie Hillary Clinton ar JAV rinkimų kampaniją. Jie apie tai nekalbėjo.“

Eminas Agalarovas yra azerbaidžaniečių kilmės rusų pop atlikėjas, kuris anksčiau kartu su savo tėvu, Arasu Aglarovu, yra turėjęs verslo reikalų su Trumpais. Arasas Aglarovas yra rusų nekilnojamojo turto milijardierius, turintis ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pasak S. Balberio, I. Kaveladzė praėjusių metų birželį buvo pakviestas atvykti į „Trump Tower“ dangoraižį – buvo duota suprasti, kad jis vertėjaus rusų teisininkei Natalijai Veselnickajai, kuri nekalba angliškai. Susitikime paaiškėjo, kad ji jau turi vertėją.

S. Balberis pasakė, kad I. Kaveladzė prisimena, kad susitikime buvo diskutuojama apie Magnickio aktą – 2012 m. JAV priimtą įstatymą, kuriuo buvo paskelbtos sankcijos Rusijos piliečiams, ir apie atsakomąjį Kremliaus paskelbtą draudimą JAV piliečiams įsivaikinti vaikus iš Rusijos.

Specialiojo prokuroro biuras komentarų šiai informacijai nepateikė.