Šis pranešimas pasirodė nerimstant kontroversijai dėl įtarimų, jog D. Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnai slapta susimokė su Maskva, kad laimėtų 2016 metų rinkimus.

57 metų J. Huntsmanas anksčiau dirbo JAV ambasadoriumi Kinijoje ir Singapūre. Jei jo paskyrimą patvirtins Senatas, J.Huntsmano darbas Maskvoje būtų itin atidžiai stebimas, vykstant tyrimams dėl įtariamų D. Trumpo aplinkos veikėjų ryšių su Rusija.

Būdamas kandidatas D. Trumpas kritikavo puikiai mandarinų kalba kalbantį J. Huntsmaną, kad jis, dirbdamas Pekine vadovaujant prezidentui Barackui Obamai, leido Kinijai „labai pakenkti JAV“.

Diplomatas tame poste išdirbo trumpiau nei dvejus metus, o vėliau, 2012-aisiais, nesėkmingai siekė būti paskirtas Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus.

J. Huntsmanas taip pat dirba kelių korporacijų, tarp jų – „Caterpillar“, „Chevron“, „Ford Motor Company“ ir „Hilton“, direktorių tarybose.

Iš pradžių J. Huntsmanas pritarė D. Trumpo kandidatavimui į prezidentus, bet pasirodžius 2005 metų įrašui, kuriame buvusi realybės televizijos žvaigždė vulgariai kalba apie moterų grabinėjimą, ragino jį pasitraukti iš rinkimų.