89 metų J.-M. Le Pen dažnai užsipuola mažumas, ir yra ne kartą teistas dėl rasinės neapykantos skatinimo ir Holokausto neigimo.

2014 metais FN tinklalapyje paskelbtoje vaizdo medžiagoje girdėti J.-M. Le Pen, per interviu, išreikštas pasisakymas apie popmuzikos dainininką Patricką Bruelį.

Paklaustas apie savo išreikštą kritiką P. Brueliui ir kitiems dainininkams jis nusijuokė ir sakė: „Žiurėkit, kitą kartą prikepsim visą krosnį“.

Toks pasisakymas buvo plačiai suprastas kaip užuomina į nacių krematoriumus, kuriuose jie degino Holokausto aukas.

Pasak jo dukros, dabartinės partijos pirmininkės Marine Le Pen, jo pasisakymai buvo „politinė klaida“.

Provokacijas mėgstantis J.-M.Le Pen neigia, kad jo pasisakymas buvo užuomina į nacių koncentracijos stovyklas.

Europarlamentaras J.-M. Le Pen buvo apkaltintas vasarį, kai ES taryba pašalino jo teisinę neliečiamybę.

Buvęs desantininkas iš FN pašalintas 2015 metais už rasistinius ir antisemitinius pasisakymus, perpildžiusius dukters kantrybės taurę, jis pakartotinai teigė, kad Holokaustas tik Antro pasaulinio karo „detalė“.

Vis dėlto jis tebėra FN garbės pirmininkas.

2011 metais perimus FN vairą M.Le Pen stengiasi išvalyti partiją nuo jos tėvo palikimo – antisemitizmo ir atviro rasizmo, ir tuo pačiu yra griežtai nusiteikusi migracijos ir Islamo klausimais.

Per gegužę vykusius rinkimus rinkėjai aiškiai atmetė jos nacionalistinę programą, ir ji smarkiai atsiliko nuo proeuropietiškojo centristo Emmanuelio Macrono.

Birželio mėnesį vykusiuose parlamento rinkimuose FN vėl nepasiekė savo tikslų, išsikovojo tik 8 iš 577 vietų Nacionalinėje Asamblėjoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)