Kaip rašo CNN, D. Trumpo jaunesniojo advokatas Alanas Futerfasas pranešė, kad kalbėjosi telefonu su aštuntu asmeniu, dalyvavusiu pernai birželį viename iš dangoraižio „Trump Tower“ apartamentų vykusiame susitikime.

Kaip praeitą savaitę pranešė transliuotojas CNN, minėtas asmuo yra susijęs su Agalarovų šeima iš Rusijos. Pasak dviejų su aplinkybėmis susipažinusių šaltinių, susitikimas ir buvo surengtas Agralovų šeimos iniciatyva.

Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“ vykusiame susitikime dalyvavo JAV prezidento sūnus D. Trumpas jaunesnysis, žentas Jaredas Kushneris, tuometinis D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas, teisininkė iš Rusijos Natalija Veselnickaja, reklamos agentas Robas Goldstone‘as, rusų kilmės amerikietis lobistas Rinatas Achmetčinas ir dar bent du asmenys.

Įvykęs susitikimas, apie kurį kiek anksčiau pranešė amerikiečių dienraštis „The New York Times“, kaipmat patraukė visuotinį dėmesį.

Pasirodžius „The New York Times“ pranešimui, D. Trumpas jaunesnysis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ne vieną el. laišką, kaip įrodymą apie tarp jo ir R. Goldstone‘o vykusią korespondenciją. R. Goldstone‘as yra reklamos agentas, bendradarbiaujantis su Eminu Agalarovu – rusų kilmės azerbaidžaniečiu popmuzikos atlikėju, anksčiau kartu su tėvu plėtojusiu verslo santykius su Trumpų šeima.

Emino Agalarovo tėvas yra Rusijos nekilnojamojo turto magnatas Arasas Agalarovas, turintis ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.
Iš paskelbtų el. laiškų turinio paaiškėjo, kad R. Goldstone‘as teisininkę iš Rusijos įvardijo kaip buvusiai kandidatei į prezidentus Hillary Clinton pakenkit galinčios informacijos sklaidos šaltinį, veikiantį išvien su D. Trumpą remiančia Rusijos vyriausybe.

Pasak A. Futerfaso, asmuo, kurį įvardyti jis atsisakė, yra JAV pilietis, be to, jis nebuvo pasamdytas Rusijos vyriausybės. A. Futerfasas taip pat pripažino, kad visos informacijos apie jį neturi. Agalarovai ir jiems atstovaujantis teisininkas viešai nepaaiškino, kas buvo susitikime dalyvavęs darbuotojas.

A. Futerfasas tvirtina, kad per pokalbį Agalarovų atstovas patvirtino visą, ir taip apie susitikimą žinomą informaciją: kad per pirmąsias minutes buvo apsikeista mandagumo frazėmis, tada teisininkė iš Rusijos pasidalijo, kaip teigiama, turėta informacija apie Rusijos paramą Demokratų nacionaliniam komitetui ir H. Clinton, o vėliau buvo pereita prie kitų temų.

A. Futerfasas sako, kad pats su R. Achmetšinu nesikalbėjo.

A. Futerfasas taip pat teigia, kad nė vienas asmuo, su kuriuo jam teko bendrauti, įskaitant ir savo klientą D. Trumpą jaunesnįjį, neprisimena jokio dokumento, kurį teisininkė iš Rusijos sako palikusi susitikimo dalyviams. A. Futerfaso teigimu, gali būti, kad susitikimo dalyviai tiesiog to neprisimena.

Atsakydamas į klausimą, ar D. Trumpas jaunesnysis ketina savanoriškai duoti parodymus reaguodamas į Senato Teismų komiteto užklausą, A. Futerfasas pasakė, kad kol kas diskutuojama su įvairiais komitetais.
Gindamas savo klientą, D. Trumpo jaunesniojo advokatas tvirtino, kad šis tikrai norėjo papasakoti, kaip iš tikrųjų klostėsi įvykiai, dar prieš pasirodant „The New York Times“ pranešimui.

„D. Trumpas jaunesnysis buvo tvirtai pasiryžęs paskelbti informaciją ir išplatinti pranešimą, kuriame ketino atskleisti, kaip vyko susitikimas, kodėl jis buvo suorganizuotas, ir apie ką jame diskutuota“, – sakė A. Futerfasas.

Advokatas taip pat patvirtino, kad 50 tūkst. JAV dolerių, kuriuos D. Trumpo perrinkimo kampanija birželį sumokėjo jo biurui, bent iš dalies buvo atlygis už darbą, kurį dabar atlieka rūpindamasis D. Trumpo jaunesniojo reikalais.