Indijos kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Manishas Mehta sakė, kad pirmadienio rytą į Indijos kontroliuojamą Kašmyro Radžaurio sritį pakistaniečiai šaudė iš minosvaidžių ir automatinių ginklų. Pasak jo, ant bunkerio nukritusios minos sužeidė vieną karį, kuris vėliau mirė ligoninėje.

M.Mehtos teigimu, šis pakistaniečių inicijuotas apšaudymas buvo niekieno neišprovokuotas 2003-aisiais kaimynų sudarytų paliaubų pažeidimas. Karininkas nurodė, kad indų kariai atsišaudė.

Tuo tarpu Pakistano karinių operacijų vadas generolas majoras Sahiras Shamshadas Mirza apkaltino indų karius užpuolus pakistaniečių kariuomenės automobilį. Pasak jo, per tą incidentą žuvo keturi kariai.

Be kita ko, pranešama, kad Pakistano kontroliuojamoje Kašmyro teritorijoje buvo sužeistas vienas, o Indijos pusėje – du civiliai.

Vyriausiasis Indijos policijos pareigūnas S. P. Vaidas nurodė, kad netoli Radžaurio esančio Punčo apylinkėse ant vieno namo užkritus minai žuvo aštuonerių metų mergaitė. Jos motina buvo sužeista, sakė pareigūnas.

Šis smurto protrūkis paveikė mažiausiai 5 tūkst. Civilių, gyvenančių šio Himalajų regiono Indijos pusėje, informavo vietos civilių administratorius Shahidas Iqbalas.

Pasak jo, buvo uždarytos visos Punčo apylinkių mokyklos, mažiausiai 120 moksleivių šarvuotais automobiliais buvo evakuoti iš vienos mokyklos, netoli jos nukritus kelioms minoms.

Kašmyras buvo padalytas Indijai ir Pakistanui 1947 metais, kai baigėsi britų kolonijinis valdymas, bet abi šalys reiškia pretenzijas į visą šį regioną ir dėl jo surengė jau du karus. Dauguma jo gyventojų siekia nepriklausomybės arba susijungimo su regiono dalimi, priklausančia Pakistanui.

Kašmyro sukilėliai prieš Indijos valdymą kovoja nuo 1989 metų; nuo to laiko čia žuvo daugiau kaip 68 tūkst. žmonių. Pakistanas atmeta Indijos jam metamus kaltinimus esą Islamabadas apmoko sukilėlius ir tiekia jiems ginklus.