„Taip išeina, kad šią situaciją komentuoja banditai. Argi taip galima: atimti nuosavybę, kurią patvirtina dvišalis tarpvyriausybinis ratifikuotas dokumentas, o reikalaujant ją grąžinti, veikti vadovaujantis principu: kas mano, tas mano, o kas tavo – pasidalinsim?“ – piktinasi ministras. Pasak jo, padorūs ir išauklėti žmonės taip nesielgia.

S. Lavrovas pabrėžė, kad sprendimą dėl Rusijos diplomatinės nuosavybės arešto ir diplomatų išsiuntimo ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos administracija priėmė „būdama agonijoje“. Taip buvo siekiama sugriauti dviejų šalių santykius tam, „kad [naujojo valstybės vadovo Donaldo] Trumpo administracija negalėtų jų atkurti“. „Visi tai puikiai supranta“, – pridūrė jis.

Anksčiau liepos 17 d. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Vašingtonas privalo sugrąžinti Maskvai jai priklausančią nuosavybę, neiškeldamas jokių sąlygų.

Prieš tai pirmadienį „RIA Novosti“ su nuoroda į neįvardytą Baltųjų Rūmų atstovą pranešė, kad Jungtinės Valstijos nesiruošia grąžinti Rusijai nuosavybės, jei negaus „ko nors mainais“. Ko konkrečiai laukia Vašingtonas iš Maskvos, nebuvo patikslinta.

Liepos 14 d. Baltųjų Rūmų vadovo padėjėjo pavaduotojas Sebastianas Gorka pareiškė, kad JAV vadovybė nori pamatyti Rusijos sąžiningumą, konkrečiai, sprendžiant Sirijos klausimą. Kremlius tuo metu pareiškė, kad diplomatinės nuosavybės sugrąžinimo klausimu negali būti jokių diskusijų.