24 metų J. Choudhury ir devyniolikmetis Seanas Rogenas savo partnerystę įteisino per ceremoniją Volslo mieste. Abu vilkėjo tradiciniais Bangladešo vestuviniais drabužiais. Ši santuoka tapo retu įvykiu tiek musulmonų bendruomenei, tiek Didžiosios Britanijos LGBT bendruomenei.
„Norime visam pasauliui parodyti, jog homoseksualumas ir islamas yra suderinami“, – po santuokos pareiškė J. Choudhury.

Tos pačios lyties asmenų santuokos Didžiojoje Britanijoje registruojamos nuo 2013 metų, tačiau dar prieš kelerius metus J. Choudhury nebūtų patikėjęs, kad galės viešai kalbėti apie savo seksualinę orientaciją ir su mylimuoju sukurti šeimą.

Jis gimė itin tradicinėje musulmonų šeimoje ir nuo pat vaikystės jautėsi ne toks kaip visi. Jaunas vyras sako niekada nemėgęs pramogų, kuriomis užsiimdavo jo bendraamžiai. Klasės draugai iš jo atvirai tyčiojosi ir žemino.

„Mane smerkė ir niekino visa mokykla, žmonės nesibodėdavo spjauti į veidą, ant galvos išversti šiukšlių dėžę, vadino kiaule ir kitaip įžeidinėjo“, – apie patirtus sunkumus atvirauja dabar besišypsantis J. Choudhury.

Tėvai taip pat niekaip negalėjo susitaikyti su sūnaus tapatybe ir bandė jį „pagydyti“. Vyras teigia, kad jis netgi gėręs vaistų, kurie turėjo išgydyti nuo homoseksualumo, bandė megzti romantišką ryšį su mergina ir pakluso šeimos reikalavimui leistis į piligriminę kelionę į istorinę tėvynę. Be to, vieną dieną jam uždrausta lankytis mečetėje.

Toks aplinkinių elgesys ir vertinimas kiekvieną dieną jį vertė jaustis vis blogiau ir blogiau, jaunas žmogus pradėjo tolti tiek nuo šeimos, tiek nuo gimtosios kultūros. Anot J. Choudhury, jis netgi bandė žudytis, tačiau, laimei, tik perdozavo vaistų. Vaikinui buvo diagnozuotas potrauminio streso sutrikimas.

Būtent po bandymo nusižudyti jis sutiko savo būsimąjį vyrą: „Sėdėjau ant suoliuko ir verkiau. Jis priėjo pasiteirauti, ar man viskas gerai“, – pažintį prisimena J. Choudhury. Pora susitikinėjo dvejus metus, o tada nusprendė savo santykius įteisinti.

J. Choudhury viliasi, kad jų pavyzdys įkvėps visus, kurie patiria aplinkinių ir artimiausių žmonių spaudimą, gyventi savo gyvenimą.