Kaip rašo tvrain.ru, vaizdo įraše matoma, kaip Rusijos vadovas atvažiuoja prie Spaso Preobraženskio vienuolyno Valaamo salose. Jis pats vairavo „Mercedes“ automobilį, kuriuo atvyko. Pasistatęs automobilį, V. Putinas išlipo ir iškart nuėjo atidaryti durelių žmogui, sėdinčiam ant galinės sėdynės.

Atidaręs dureles, V. Putinas ištiesė ranką, kad padėtų žmogui išlipti. Žmogaus veido vaizdo įraše nesimato, tačiau matyti, kad jis vilki kažką raudono. Pasak tvrain.ru, greičiausiai tai yra moteris.

Путин прибыл на Валаам в компании неизвестного спутника или спутницы.

- Пожалуйста, прибыли.
- Вижу, до обеда свободен. pic.twitter.com/G5LKrggNZU
— Alex Belenky (@gun1man) July 12, 2017

Keleivis ar keleivė atsisakė išlipti iš automobilio ir rodė prezidentui į kažką pirštu. Paskui V. Putinas uždarė automobilio dureles ir nuėjo į vienuolyną, kur jo laukė patriarchas. Apsilankęs vienuolyne, V. Putinas išvažiavo tuo pačiu „Mercedes“, bet jau lydymas patriarcho – abu iškeliavo ant galinės automobilio sėdynės.

„Zvezda“ – vienintelis televizijos kanalas, parodęs šį vaizdo įrašą. Kiti kanalai parodė apkarpytą variantą. Pavyzdžiui, kanalas „Rossija“ žiniose parodė epizodą, kai V. Putinas išlipa iš automobilio, o iškart po to jau buvo rodomi kiti kadrai.

V. Putinas į Valaamo salas skrido su minimaliu žurnalistų skaičiumi, sako žmogus, susipažinęs su vizito pasiruošimo eiga. Ten buvo kviečiami laikraščių žurnalistai, tik vienas korespondentas iš naujienų agentūros, teigia pašnekovas. Tiesiogiai iš salų transliavo tik vienas žurnalistas, kiti kanalai parodė jo nufilmuotą siužetą.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, jog automobilyje kartu važiavo saugumo tarnybos bendradarbis. Jis taip pat paaiškino, kodėl prezidentas pats atidarė automobilio dureles – jis greičiausiai norėjo kažką pasiimti.