Tuo tarpu Rusija atkakliai tvirtino dėl sankcijų nekeisianti savo politikos Ukrainoje ir Sirijoje.

„Mūsų politika Sirijoje ir Ukrainoje niekada nebuvo ir nebus nustatoma pagal JAV taikomomis sankcijomis daromą spaudimą“, - teigė parlamento Tarptautinių reikalų komiteto atstovas Konstantinas Kosačiovas.

K. Kosačiovas taip pat sakė, kad JAV politika Rusijos atžvilgiu nėra nustatoma pagal tarptautinių santykių reikalavimus, bet pagal „JAV vidaus politikos zigzagus ir konfrontaciją tarp prezidento D. Trumpo ir Kongreso“.

Sekmadienį Ukrainoje su trumpu vizitu lankęsis JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ragino Rusiją žengti pirmą žingsnį, kad Ukrainos Rytuose būtų užbaigtas konfliktas. Politikas pridūrė, kad sankcijos Rusijai galios iki tol, kol Maskva pakeis savo veiksmus.

Karas Ukrainoje, 2014 metais Rusijos įvykdyta Krymo pusiasalio aneksija ir Rusijos karinė parama Sirijos prezidentui Basharui al Assadui stipriai pakenkė JAV ir Rusijos santykiams.

JAV senatoriai praėjusį mėnesį taip pat balsavo, kad Rusijai dėl tariamo kišimosi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus būtų įvestos naujos sankcijos.