331 mln. JAV dolerių iš šios sumos bus skirta keturioms nuo bado kenčiančioms valstybėms - Somaliui, Pietų Sudanui, Nigerijai ir Jemenui.

Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos (UN WFP) vykdomasis direktorius Davidas Beasley sako, kad pasaulis susiduria su didžiausia humanitarine krize nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Šį buvusį Pietų Karolinos respublikonų gubernatorių D. Trumpas paskyrė vadovauti didžiausiai pasaulyje humanitarinei organizacijai kovojančiai su badu.

Anot D. Beasley, papildomas finansavimas šiais metais tesieks trečdalį organizacijai reikalingų lėšų, kurios skirtos įveikti maisto poreikį keturiose išvardytose valstybėse ir kitur.

Organizacijos apskaičiavimu, šiais metais 109 mln. žmonių reikės pagalbos maistu, palyginti su 80 mln. 2016 m.

Praeityje D. Trumpo administracija buvo pasiūliusi smarkiai mažinti finansavimą JAV Valstybės departamento vykdomoms ir kitoms humanitarinėms programoms.

Anot D. Beasley, organizacija sunkiai dirbo drauge su Baltaisiais Rūmais ir JAV valdžia, kad užtikrintų finansavimą, bet D. Trumpas greičiausiai reikalaus, kad ir kitos valstybės prisidėtų daugiau.

Teigiama, kad Vokietija neseniai prižadėjo skirti papildomus 200 mln. eurų pagalbai maistu. Tuo metu JAV yra didžiausia Pasaulio maisto programos donorė.