Dėl šių demonstracijų teko gerokai apkarpyti renginių šiame šiauriniame Vokietijos mieste, kuriuose turėjo dalyvauti M.Trump ir kitų politikos lyderių antrosios pusės, programą.

„Hamburgo policija negalėjo mums leisti išvykti (iš rezidencijos)", – sakė M. Trump atstovė Stephanie Grisham.

Užuot aplankius Klimato centrą, svečiams bus pasiūlyti klimatologų pranešimai Hamburgo viešbutyje.

Vokietijos naujienų agentūra DPA pranešė, kad 47-erių M. Trump anksčiau šį rytą negalėjo su kitais svečiais dalyvauti ekskursijoje į Hamburgo uostą.

Naktį policijai per susirėmimus su ultrakairiais protestuotojais teko panaudoti vandens patrankas ir ašarines dujas, buvo sužeisti 159 pareigūnai ir nenurodytas skaičius demonstrantų.

Ankstų penktadienio rytą protestai vėl atsinaujino. Aktyvistai padeginėjo automobilius, daužė pastatų langus ir vitrinas, leido signalines raketas į policijos sraigtasparnius, supjaustė Kanados delegacijos automobilių padangas.

Nedidelės grupės protestuotojų bandė blokuoti eismą ir neleisti susitikimo dalyviams pasiekti susitikimo vietos.

Hamburgo uostamiestis garsėja kaip kairiojo sparno radikalų bastionas, todėl miesto valdžia rengėsi galimiems neramumams penktadienį prasidėjusio G-20 susitikimo dienomis.

Mieste budi 20 tūkst. policijos pareigūnų, jiems padeda sraigtasparniai, žvalgybiniai bepiločiai lėktuvai ir vandens patrankų mašinos.

Tačiau policija dar prašo pastiprinimo, nors į miestą suvežti pareigūnai ne tik iš kitų Vokietijos miestų, bet ir iš Austrijos, sakė Hamburgo policijos atstovas naujienų agentūrai AFP.