Sankcijos Rusijai yra taikomos dėl krizės Ukrainoje. Jos „ne tik yra trumparegiškos, bet ir prieštarauja G20 principams bendradarbiauti visų šalių naudai“, parašė V. Putinas, paraginęs siekti „atvirų prekybinių santykių, remiantis vienodomis normomis ir standartais“.

„Esu įsitikinęs, kad tik atviri prekybiniai santykiai, paremti vienodomis normomis ir standartais, gali stimuliuoti pasaulio ekonomikos augimą ir skatinti geresnius santykius tarp valstybių“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

Penktadienį Hamburge prasidedančiame G20 viršūnių susitikime dalyvaus didžiausių pasaulyje išsivysčiusių ir besivystančių ekonomikų vadovai.

Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga ir kitos šalys taiko Rusijai sankcijas dėl šios 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos bei paramos Rytų Ukrainoje veikiantiems prorusiškiems separatistams.

Atsakydama į sankcijas Rusija pati yra įvedusi sankcijas, tarp jų ir vakarietiškų maisto produktų importo draudimą.

Praėjusį mėnesį Jungtinės Valstijos į „juodąjį“ sąrašą įtraukė 38 Rusijos asmenis ir įmones, dėl ko Rusija atšaukė susitikimą su aukšto rango amerikiečių diplomatais. Be to, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas perspėjo, kad naujosios priemonės „kelia didelę grėsmę visiems Maskvos ir Vašingtono santykiams“.

V. Putinas penktadienį Hamburge turėtų susitikti su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.