„Tai yra didžiulis grasinimas ir provokacija. Šiaurės Korėja turi nedelsiant sustoti ir būtent todėl mes nagrinėsime galimybes plėsti sankcijas“, - Berlyne prieš susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel sakė Pietų Korėjos lyderis.

„G-20 (Didžiojo dvidešimtuko) viršūnių susitikime apie tai kalbėsimės su įvairių Vyriausybių atstovais“, - pridūrė jis, likus dviem dienoms iki pasaulio lyderių susitikimo Hamburge.

Ketvirtadienio vakarą prezidentas turėtų susitikti su Japonijos premjeru Shinzo Abe ir Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu.

A. Merkel taip pat pasisako už griežtesnes sankcijas Pchenjanui. Ji teigė aptarsianti tai su M. Jae-inu.

„Sutelksime dėmesį į tai, kaip galėtume reaguoti geriausiai, kaip galėtume išlaikyti spaudimą, kaip galėtume sugriežtinti sankcijas“, - sakė kanclerė.

„Tai labai gerai mums suprantamas rūpestis, nes mes iš savo patirties žinome, ką reiškia padalinta šalis“, - pridūrė ji.

Demokratinė Vakarų Vokietija ir buvusi komunistinė Rytų Vokietija susivienijo 1989 metais po Berlyno sienos griūties. Nuo tada Vokietija tapo viena stabiliausių ir labiausiai klestinčių demokratijų pasaulyje.

Savo nuomonę dėl sankcijų griežtinimo Šiaurės Korėjai išsakė ir prancūzų ambasadorius Francois Delattre'as. „Mes siūlome naują Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuria būtų palaikomas sankcijų Šiaurės Korėjos režimui griežtinimas ir stiprinimas“, - žurnalistams prieš Saugumo Tarybos posėdį sakė jis.