„Koalicijos remiamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) surengė labiausiai įtvirtintos Rakos dalies puolimą, pramušusios senamiestį juosiančioje Rafiko sienoje du nedidelius tarpus“, – sakoma Centrinio štabo pranešime.

JAV remiami kovotojai, sekmadienį persikėlę per Eufrato upę, pirmą kartą į džihadistų kontroliuojamą Rakos miestą įsiveržė iš pietų, skelbia stebėtojai.

Sirijos demokratinės pajėgos jau kelis mėnesius artėja prie „Islamo valstybės“ bastiono – Rakos, o praėjusį mėnesį pirmą kartą įžengė į miesto rytus ir vakarus.

Pasak amerikiečių kariškių, per susirėmimus prie senamiesčio sienos SDF pajėgos susidūrė su įnirtingu IS kovotojų pasipriešinimu. Jie buvo įsirengę ant sienos kovines pozicijas ir prieš JAV remiamus karius naudojo minas bei savadarbius sprogstamuosius užtaisus.

„Tikslingi smūgiai, nukreipti į dvi sienos dalis, leido koalicijai bei jos partneriams prasiveržti į pačių pasirinktas vietas senamiestyje, neleido IS panaudoti iš anksto padėtų minų, savadarbių sprogstamųjų užtaisų ir užminuotų automobilių, apsaugojo SDF ir civilių gyvybes bei užtikrino, kad didesnė sienos dalis išliktų nepažeista“, – skelbiama JAV pranešime.

„Buvo taikomasi į dvi sienos dalis po 25 metrus, o tai leido išsaugoti likusią 2 500 metrų ilgio sienos dalį“, – pridūrė kariškiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)