„Geriausia būtų, jei šalys dialogu ir konsultacijomis pačios rastų sprendimą“, - pabrėžė jis. Saugumo Taryba, pasak ambasadoriaus, tam alternatyvos nemato. Kinija šį mėnesį pirmininkauja Saugumo Tarybai.

Kataro užsienio reikalų ministras Mohamedas bin Abdulrahmanas Al Thanis penktadienį susitiko su Saugumo Tarybos atstovais ir aptarė krizę. Pasak „Al Jazeera“, jis paragino Tarybą daryti įtaką Saudo Arabijai ir kitoms šalims, kad šios nutrauktų Kataro blokadą.

Saudo Arabija, Egiptas, Bahreinas ir Jungtiniai Arabų Emyratai birželio 5-ąją nutraukė diplomatinius santykius su Kataru ir dujų turtingai šaliai paskelbė transporto ir prekybos blokadą. Jos kaltina Katarą remiant teroristines grupuotes ir yra pateikusios Dohai 13 reikalavimų sąrašą, tarp kurių yra uždaryti stotį „Al Jazeera“.

Pradžioje šalys Katarui davė laiko iki praėjusio sekmadienio vidurnakčio įvykdyti reikalavimus. Kai šis terminas praėjo, ultimatumas buvo pratęstas dar 48 valandoms. Pirmadienį Kataras oficialių atsakymą į reikalavimus perdavė tarpininkui Kuveito emyrui. Tačiau jo detalės kol kas neskelbiamos.