„Girdėjau, kad amerikiečiai nori iškelti, jei tai atitinka realybę, Sirijos ir Ukrainos temas. Man atrodo, visai logiška būtų aptarti šias temas. Bet mes manome, kad visų pirma dviejų didžiausių valstybių lyderiai turėtų aptarti tarptautinio terorizmo klausimą, nes be Rusijos ir JAV bendradarbiavimo vargu ar įmanoma įveikti terorizmą“, – pasakė J. Ušakovas.

Jo teigimu, dviejų lyderių pokalbyje gali būti iškelta tema, susijusi su ginklavimosi kontrole ir strateginiu stabilumu, už kuriuos Rusija ir JAV, kaip didžiausios branduolinės valstybės, yra ypač atsakingos“.
„Mūsų valstybės regioninių konfliktų –Ukrainos, Palestinos ir Izraelio, Jemeno, Libijos, Afganistano ir kt. – srityje gali daug ką nuveikti kartu“, – pabrėžė valstybės vadovo padėjėjas.

Be to, Rusija iškels klausimą apie diplomatinės nuosavybės, kurią amerikiečiai konfiskavo praėjusių metų pabaigoje, susigrąžinimą, pažymėjo J. Ušakovas.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, kad G20 viršūnių susitikimo, kuris numatomas liepos 7–8, pagrindu Vladimiras Putinas dalyvaus trišaliame susitikime su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel. Taip pat suplanuoti jo susitikimai su Pietų Korėjos lyderiu Moon Jae-inu, Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe ir Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Praėjusio mėnesio pabaigoje J. Ušakovas patvirtino, kad dėl Rusijos ir JAV prezidentų susitikimo susitarta, bet derybų formatas kol kas nenustatytas.