Atsakymą perdavė Kataro užsienio reikalų ministras šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani, trumpam apsilankęs Kuveite, ėmęsis tarpininko vaidmens sprendžiant Persijos įlankos diplomatinę krizę, sakė pareigūnas, nenorėjęs viešai skelbti savo pavardės.

Valstybinė naujienų agentūra KUNA pranešė, kad Kataro diplomatijos vadovas atvyko į Kuveitą perduoti Kataro emyro šeicho Tamimo bin Hamado al Thani oficialaus atsakymo.

Nors laiško turinys neskelbiamas, tačiau šeštadienį Kataro užsienio reikalų ministras pareiškė, kad Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Bahreino ir Egipto reikalavimai yra „sudaryti taip, kad būtų atmesti“.

Kataro atsakymas buvo pateiktas praėjus kelioms valandoms nuo keturių valstybių pareiškimo, kad jos sutiko patenkinti Kuveito emyro šeicho Sabaho al Ahmado al Sabaho prašymą 48 valandomis pratęsti Katarui nustatytą 10 dienų terminą atsakymui pateikti.

Saudo Arabijos ir jos šalininkių pateiktame reikalavimų sąraše yra reikalavimai nutraukti paramą Musulmonų brolijai, uždaryti televiziją „Al Jazeera“, smarkiai apriboti diplomatinius ryšius su Iranu ir uždaryti šalyje veikiančią Turkijos karinę bazę.