Dvišalės diskusijos buvo skirtos prieš vėliau šią savaitę Vokietijos Hamburgo mieste vyksiantį G20 viršūnių susitikimą patvirtinti glaudų Jungtinių Valstijų, Japonijos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimą.

Pokalbio metu D. Trumpas ir Sh. Abe pabrėžė, kad jų šalys „yra pasiruošusios gintis ir imtis atsako į bet kokią Šiaurės Korėjos grėsmę ar veiksmą“.

Tuo tarpu Japonijos premjeras pagyrė D. Trumpą dėl sankcijų, kurias JAV praėjusią savaitę įvedė Kinijos bankui ir asmenims, kaltinamiems Šiaurės Korėjos pinigų plovimu.

Nepaisydama tarptautinio pasmerkimo ir sankcijų, Šiaurės Korėja atlieka vis daugiau raketų bandymų ir bando ištobulinti tarpžemyninę branduoliniais ginklais apginkluotą raketą. JAV gynybos žvalgybos agentūra praėjusį mėnesį įspėjo, kad Šiaurės Korėja neišvengiamai pasieks šį tikslą.

Šiuo metu Šiaurės Korėjos raketos gali pasiekti Pietų Korėją ir Japoniją, abiejose šiose šalyse yra JAV kariuomenė. Nors Šiaurės Korėja tobulina JAV žemę pasiekti galinčias raketas, neaišku, kuriame etape šiuo metu yra šalis.

Remiantis BBC pranešimais, Šiaurės Korėja jau yra atlikusi kelis sėkmingus branduolinius bandymus, bet manoma, kad šaliai dar nepavyko sukurti tokios mažos branduolinės galvutės, kuri galėtų tilpti ant raketos.