Trečiadienį vakare D. Trumpas pirmą kartą aplankys Lenkiją. Nors jo vizitas bus labai trumpas - politikas jau ketvirtadienį išskris į Berlyną - vyriausybė į šį apsilankymą deda daug vilčių ir atsakingai jam ruošiasi.

Šeštadienį į Šopeno oro uostą atskrido Boeing C-17 su specialiu kroviniu. Pasak lėktuvų fotografo Michalo Zarembos, lėktuvas atskraidino sraigtasparnį, kuriame D. Trumpas keliaus vizito Lenkijoje metu.

Lėktuvo atvykimą su didžiuliu susidomėjimu stebėjo fotografai, besidomintys aviacija.

„Taigi greičiausiai žinome, kas atskrido C-17 lėktuve“, - parašė vienas iš „Šopeno oro uosto mylėtojų“ grupės narys. „Marine One išskleidžia sparnus po skrydžiu C-17 lėktuve,“ - komentavo Anna Kucharz.

JAV prezidentas turi labai įtemptą darbotvarkę. Trečiadienį vakare atskridęs į Lenkiją, ketvirtadienį iš pat ryto jis susitiks su šios šalies prezidentu Andrzejumi Duda, vėliau su ministrais ir vyriausybės atstovais.

Tačiau daugiausiai emocijų kelia jo 30 min trukmės kalba, kurią D. Trumpas pasakys Krasinskių aikštėje susirinkusiems lenkams. Vienas iš jo patarėjų, gen. Herbertas Raymondas McMasteris, duodamas interviu savaitraščiui „Wprost“ sakė, kad „prezidentas pabrėš lenkų drąsą tamsiausią jų istorijos valandą ir pabrėš Lenkijos, kaip Europos galios, gimimą“.

Valdančioji Lenkijos partija „Teisė ir teisingumas“ (PIS) rūpinasi, kad Krasinskių aikštėje dalyvautų kuo daugiau žmonių. Šios partijos vicepirmininkas Joachimas Brudzinskis šiuo klausimu paskelbė „visišką mobilizaciją“ - kiekvienas parlamentaras gali surinkti vieną autobusą, kuris nemokamai atveš į Varšuvą norinčius pasiklausyti D. Trumpo kalbos.