Tikimasi, kad iš ligoninės R. Londonu, žinomas kaip Timochenko, išvyks antradienį ir sveiks namuose. Jis į ligoninę Viljavisensijos mieste paguldytas sekmadienį ryte.

Gydytojai per spaudos konferenciją sakė, kad FARC lyderio būklė yra stabili ir patenkinama. Manoma, kad Timočenko artėja 60 metų amžiaus link.

Prieš dvejus metus R. Londonu lankantis Kuboje, kur vyko derybos dėl taikos susitarimo su Kolumbijos pareigūnais, jį ištiko širdies smūgis. Po ketverius metus trukusių derybų pernai lapkritį FARC ir Kolumbijos vyriausybė pasirašė istorinį taikos susitarimą.

Po daugiau kaip 50 metų trukusio konflikto FARC sutiko atiduoti savo asmeninius ginklus ir jiems nuo šiol leidžiama įkurti politinę partiją. Antradienį buvo skelbiama, kad Kolumbijos FARC sukilėliai jau atidavė visus savo asmeninius ginklus ir nusiginklavimas baigtas.

Už pastangas užbaigti daugiau kaip penkis dešimtmečius tarp FARC ir Kolumbijos valstybės trukusį konfliktą Kolumbijos prezidentui Juanui Manueliui Santosui taip pat įteikta Nobelio taikos premija.

Timočenko grupuotės lyderiu tapo 2011 metais, kai ginkluotosios Kolumbijos pajėgos nukovė tuometį sukilėlių lyderį Alfonso Cano.