Anot SITE, 16 minučių ir 50 sekundžių trukmės įrašą grupuotė „Nusrat al-Islam wal Muslimeen“, taip pat žinoma, kaip „Islamo ir musulmonių paramos grupė“ šeštadienį paskelbė per programą „Telegram“.

Kiti keturi įkaitai yra Pietų Afrikos Respublikos pilietis Stephenas McGownas, rumunas Iulianas Ghergutas, šveicarė misionierė Beatrice Stockly ir kolumbietė vienuolė Gloria Cecilia Narvaez Argoti.

Grupuotė anksčiau prisiėmė atsakomybę dėl prancūzės S. Petronin pagrobimo. Moteris praėjusių metų pabaigoje buvo pagrobta Malio šiauriniame Gao mieste, kur vadovavo pagalbos skurstantiems vaikams organizacijai.

Vaizdo įraše rodant S.Petronin, balsas už kadro sako tikįs, kad Prancūzijos prezidentas padės jai sugrįžti į šeimą, skelbia SITE.

Vaizdo įrašas paskelbtas tuo metu, kai Malyje lankosi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Vaizdo įraše balsas už kadro pristato visus įkaitus ir teigia, kad iki šiol nebuvo jokių derybų dėl jų paleidimo.

S.McGownas buvo pagrobtas 2011 metų lapkritį Malio šiauriniame Timbuktu mieste.

Tuomet rodomas maždaug aštuoniasdešimties metu australas A. K. Elliottas, kuris su žmona Jocelyn buvo pagrobti 2015 metais Burkino Faso Džibo mieste. Čia nuo 1972 metų veikė jų vadovaujama vienintelė mieste klinika. Moteris buvo paleista pernai vasarį.

Rumunas kalnakasys I.Ghergutas buvo pagrobtas Burkina Fase 2015 metų balandžio 4d.

Šveicarė misionierė buvo pagrobta Malyje pernai sausį, o kolumbietė vienuolė – šių metų vasarį šalia Burkina Faso sienos esančiame Karangaso kaime Malyje.

Vaizdo įrašo be nurodytos datos pabaigoje nepateikiami jokie aiškūs reikalavimai. Įkaitų šeimoms balsas už kadro sako, kad „neprasidėjo jokios tikros derybos“, nors priduriama, kad derybos yra “vis dar aktyvios“.

Malio šiaurės kontrolę su „Al-Qaeda“ siejamos grupuotės perėmė 2012 metais pasinaudojusios tuaregų genties vedamu sukilimu. Tačiau Prancūzijos vadovaujamos karinės operacijos metu 2013 metų sausį pavyko islamistus išstumti į daugumos teritorijų.

Tačiau iki šiol džihadistai rengia išpuolius prieš civilinius ir armiją bei Prancūzijos ir Jungtinių Tautų karius, dislokuotos šalyje.