Pirmasis šioje šalyje kalėti nuteistas buvęs ministras, išėjęs iš Masijahu kalėjimo, su žurnalistais nekalbėjo.

E.Olmertas, premjero poste dirbęs 2006–2009 metais, 2014-ųjų gegužę buvo nuteistas kalėti šešerius metus pagal du atskirus kaltinimus dėl kyšių ėmimo iš didžiulio gyvenamojo komplekso „Holyland“ vystytojų už pagalbą įveikiant įvairias teisines ir planavimo kliūtis.

Aukščiausiasis Teismas 2015-ųjų gruodį sutrumpino bausmę iki 1,5 metų. Išnagrinėjus papildomus kaltinimus dėl trukdymo teisingumui, bausmė buvo pailginta iki 19 mėnesių, ir 2016-ųjų vasarį jis jau buvo kalėjime. Tų pačių metų rugsėjį Aukščiausiasis Teismas atmetė E.Olmerto apeliaciją ir pridėjo prie bausmės dar aštuonis mėnesius.

Izraelio Malonės komitetas E.Olmertą paleisti anksčiau laiko paleisti į laisvę nusprendė ketvirtadienį; prokurorai šio sprendimo neužginčijo.

E.Olmertas iš premjero posto atsistatydino 2008 metų rugsėjo mėnesį, policijai rekomendavus pateikti jam kaltinimus dėl kyšininkavimo, tačiau vyriausybės vadovo poste jis išliko iki 2009 metų kovo, kai jo vietą užėmė „Likud“ partijos lyderis Benjaminas Netanyahu, šiose pareigose dirbantis iki šiol.

Tarptautinėje arenoje E.Olmertas žinomas kaip taikos pastangų iniciatorius santykiuose su palestiniečiais, bet kaltinimai korupcija užgožė jo nuopelnus.