Lėktuvas „Cessna 310“ maždaug 9 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku nukrito ant 405-osios magistralės, šalia Johno Wayne‘o oro uosto Kosta Mesoje, sakė Federalinės aviacijos administracijos atstovas Ianas Gregoras.

Pilotas netrukus po pakilimo iš oro uosto pranešė apie nepaprastąją situaciją ir bandė grįžti, bet tada lėktuvas nukrito, sakė I. Gregoras.

Lėktuve buvo du žmonės – šeštą dešimtį metų einantis vyras ir 60 metų moteris – bet jie iš sumaitotų nuolaužų buvo ištraukti gyvi ir nuvežti į ligoninę, sakė vietos ugniagesių kapitonas Larry Kurtzas.

Lėktuvas kliudė mėlyną pikapą, bet vairuotojui tik buvo nubrozdinta alkūnė. „Nepaprasta, kad ... lėktuvas kliudė tik vieną automobilį“, – sakė L. Kurtzas.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti liepsnojantis lėktuvas ir į dangų kylantys juodi dūmai. Kol ugniagesiai gesino gaisrą, kelyje tarp Los Andželo ir San Diego kelis kilometrus nusidriekė automobilių eilės.

Nuolaužos buvo pažirusios keliose greitkelio eismo juostose.

Kliudyto pikapo vairuotojas Blackstone‘as Hamiltonas (Blekstonas Hamiltonas) vietos televizijai KCBS-TV pasakojo iš pradžių pamanęs, kad didelis sunkvežimis rėžėsi į jo automobilio galą, ir pamatė, kad jo automobilį greit apsupa liepsnos. Jis patikrino, ar viskas gerai jo keleiviui ir sustojo kelkraštyje.

„Apsikabinome už tai, kad likom gyvi“, – sakė jis.

Tina Foster pasakojo, kad vos išvažiavusi iš Johno Wayne‘o oro uosto išgirdo didelį trenksmą ir pamanė, kad įvyko avarija. Moteris feisbuke paskelbė dūmų stulpo nuotrauką, kad nuramintų savo draugus, atsiuntusių jai SMS žinučių ir klausinėjusių, ar ji dar gyva.