Ambasadoriaus pavaduotojas Kim In Ryongas sakė, jog šalims būtų „lemtinga klaida“ manyti, kad naujausios Tarybos įvestos sankcijos atgrasys Šiaurės Korėją nuo savo branduolinių pajėgų kūrimo.

„Jų menkas ir neapdairus aktas veiks priešingai nei jie nori“, – sakė Kim In Ryongas per debatus dėl neplatinimo, kuriems vadovavo šį mėnesį Tarybai pirmininkaujanti Bolivija.

JAV vis kalbėjo apie „dialogą“, net tuo momentu (kai buvo priimtos sankcijos), – sakė jis. – Tačiau nėra prasmės dėstyti apie dialogą su neteisingomis išankstinėmis sąlygomis ... ir taikant maksimalų spaudimą.“

Jungtinės Valstijos yra sakiusios, kad nori kalbėtis su Šiaurės Korėja, jei ji sustabdys savo raketų ir branduolinius bandymus.

Šį mėnesį Taryba į sankcijų „juodąjį sąrašą“ įtraukė 14 Šiaurės Korėjos piliečių ir keturis subjektus, kuriems taikomas pasaulinis kelionių draudimas ir turto įšaldymas.

Ta sankcijų rezoliucija remiasi dviem kitomis priemonėmis, kurios buvo priimtos pernai, Šiaurės Korėjai įvykdžius penktą branduolinį bandymą ir išbandžius virtinę balistinių raketų.

Šiaurės Korėja Saugumo Tarybą vadina politiniu JAV įrankiu ir retai dalyvauja jos posėdžiuose – net ir tiesiogiai susijusiuose su Pchenjanu.