„Dabar Sirijoje vyksta neigiami procesai. Jei dėl to atsiras grėsmė mūsų sienoms, sureaguosime taip pat kaip ir per operaciją „Eufrato skydas“, – laikraščio „Izvestija“ žurnalistui sakė Turkijos vadovas. Interviu šiam Rusijos leidiniui jis davė po susitikimo su Sirijos pabėgėliais Turkijos pietrytiniame Harano mieste.

„Anksčiau Ankara sakė esanti pasirengusi išvaduoti Manbidžą ir Raką nuo islamistų radikalų, bet koalicijos partneriai iš Vakarų sudėjo viltis į kurdų grupes“, - sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos lyderis taip pat apgailestavo, kad šalys, kurios yra strateginės Ankaros partnerės, „veikia išvien su teroristais“ iš kurdų organizacijų Demokratinės sąjungos partijos (PYD) ir karinio sparno Liaudies apsaugos dalinių (YPG).

Kaip rašė „Izvestija“, „R. T. Erdogano pareiškimas sukėlė nerimą Maskvoje ir Vašingtone“.

Vienas šaltinis iš Rusijos Valstybės Dūmos leidiniui sakė, kad „Rusijos Federacija ir kova su teroristais iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) nesuinteresuota nauju konfliktu Sirijoje, todėl Maskva pasistengs neleisti kilti dideliam Turkijos ir kurdų karui“.