Šis pokalbis įvyko praėjus dienai po to, kai Vašingtonas pranešė, jog Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas galbūt ruošiasi dar vienai cheminei atakai ir įspėjo, kad jo režimas sumokės didelę kainą, jeigu toks išpuolis iš tikrųjų būtų įvykdytas.

Pentagono atstovas spaudai nurodė, kad JAV žvalgyba pastebėjo įtartiną aktyvumą vietoje, iš kurios Sirijos pareigūnai surengė cheminę ataką balandį.

Praėjus kelioms dienoms po šio išpuolio, amerikiečiai į karinį aerodromą paleido beveik 60 sparnuotųjų raketų „Tomahawk“. Tai buvo pirma tiesioginė JAV ataka prieš Sirijos režimą.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija antradienį atsisakė komentuoti, ar taip pat turi informacijos apie galimą Sirijos ruošimąsi cheminei atakai.

2013 metais įvykus tokiai atakai netoli Damasko, Prancūzija ir JAV praktiškai atsidūrė ties riba, kad įsitrauktų į konfliktą Sirijoje.

Tačiau amerikiečių prezidentas Barackas Obama galiausiai nusprendė to nedaryti, nors yra sakęs, kad įvykdę cheminį išpuolį sirai peržengtų „raudoną liniją“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)